fbpx
2017-10-11

Smart industri & produktkonfiguratorer

produktkonfiguration

En konfigurator är ett verktyg som låter en användare välja och/eller mata in data och som sammanställer detta på ett önskat sätt. Det kan t.ex. vara en säljkonfigurator som en säljare använder för att snabbt kunna ge en kund en offert, eller som kunden själv använder för att själv skapa sina önskade artiklar, direkt se priset och skicka en beställning. Ett exempel på en sådan konfigurator kan ni se på Sportbox hemsida. Sportbox tillverkar förvaringssystem till kajaker, vindsurfingutrustning och stand up paddleboards. I deras säljkonfigurator som vi har utvecklat tillsammans med Cadcraft kan en kund själva bygga ihop sitt önskade förvaringssystem, direkt få ett pris och en helt dynamiskt skapad monteringsanvisning. Ett fantastiskt hjälpmedel för en byggbar produkt som sparar otroligt mycket tid. Testa gärna Sportbox produktkonfigurator.

Tillsammans med Cadcraft har vi också utvecklat en riktigt avancerad produktkonfigurator till en av Sveriges största tillverkare av stänkpaneler och bänkskivor. Det systemet kommer att spara många timmars CAD-ritande. I detta system loggar företaget själva in och konfigurerar sina beställningar, men framförallt ska på sikt alla återförsäljare själva logga in och tillsammans med slutkunden direkt välj material, kantlist, ho, blandare, ange alla mått, var skarvar ska vara, om skivan ska ha några urtag eller fasningar o.s.v. CAD-filer, ritningar och alla beställningar hamnar direkt i affärssystemet Dynamics AX.

Fördelar med en konfigurator:

  • Snabb offert
  • Kunden kan själv bygga sin produkt
  • Snabbare avslut
  • Expediera fler order med samma personal
  • Mervärde till kund
  • Effektivisera flöden
  • Högre kvalitet

Vi håller just nu på att utveckla tre nya konfigureringsverktyg till tre kunder i helt olika branscher. Även dessa utvecklar vi tillsammans med Cadcraft som är riktigt vassa på Autodesks alla produkter. Vi utvecklar webbportalen och fixar kommunikationen med Autodesk Configurator 360.

Har ni några funderingar på om ni har ett case som skulle funka bra i en konfigurator, tveka inte att kontakta oss!

Smart industri

Regeringen har tagit fram en nyindustraliseringsstrategi som ska bidra till att Sverige ska vara världsledande inom modern och hållbar industriell produktion. Detta handlar bl.a. om konkurrenskraft och digitalisering. Vi tycker detta är jättespännande och ser att det finns otroligt mycket kul att göra inom området. Det kan t.ex. handla om ovan nämnda konfigureringsverktyg eller om Internet Of Things (IOT) d.v.s. små inbyggda system i vanliga vardagsföremål som t.ex. talar om var något är, låter sig styras eller samlar in data etc. Ett enkelt exempel kan vara att maskinen själv meddelar att det är dags att byta ut en förslitningsartikel eller att det är dags att höja temperaturen.

Har ni några tankar och idéer kring IOT, tveka inte att kontakta oss!

HAKI designverktyg konfigurator - Impleo IT Solutions AB

Sportbox konfigurator - Impleo IT Solutions AB

Konfigurator - Impleo IT Solutions

Joakim Schelin och Magnus Lexén - Impleo IT Solutions AB

Vill du veta mer om våra produkter och tjänster? Ring/mejla Joakim Schelin eller Magnus Lexén så berättar de gärna mer. Välkomna!